English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: سه شنبه ١٦ خرداد ١٤٠٢

" بسمه تعالی "

 

489

 

 

راهنمای استفاده از پایگاه اطلاعاتی

ClinicalKey 

 

 

 

تهیه کننده: خدیجه اسمعیلی

کارشناس کتابداری مرکز آموزشی، درمانی آیت ا... طالقانی ارومیه

 

 

تیرماه 1397

 

 

کلینیکال کی موتور جستجو و پایگاه اطلاعاتی پزشکی است که مولفه‌های لازم برای تصمیم‌گیری پزشکان،کتابداران پزشکی و متخصصان سلامت را برآورده می‌کند. این پایگاه اطلاعاتی متعلق به شرکت الزویر بوده و به  همین سبب به محتوای منتشر شده توسط آن دسترسی دارد. 

این سرویس سریع، کامل، راحت و قابل اعتماد است.

v      سریع: کلینیکال کی در اسرع وقت به سوالات پزشکی شما پاسخ می‌دهد چرا که همانند یک پزشک می‌اندیشد، این سرویس در همان حالی که شما مشغول تایپ هستید پیشنهادات مناسب را به شما ارائه می‌دهد.

v      کامل: کلینیکال کی به طور مداوم در حال به روز شدن است. از این رو همواره محتوای جدید و معتبر را برای متخصصان پیشنهاد می‌کند.

v      راحت:  چه در کنار بیمار خود و چه در حال حرکت، کلینیکال کی به شما اجازه می‌دهد محتوای پزشکی را در هر حالت یافته و به اشتراک بگذارید.

v      معتبر: در سرتاسر جهان متخصصان پزشکی در تصمیم‌گیری های خود به گزینه‌های الزویر اعتماد داشته و همواره از آن بهره می‌گیرند.

کلینیکال کی مجموعه ای است از مجلات ، کتاب، راهنماها ، اطلاعات دارویی ، تصاویر ، ویدیوهای پزشکی و جراحی  و شواهد بالینی مورد نیاز پزشکان، پیرا پزشکـــان ،دانشجویــــــان و بیماران است.

این مجموعه شامل :

ü      بیش از 500 عنوان مجله پزشکی و جراحی از انتشارات Elsevier

ü      بیش از 1100 عنوان کتب مرجع پزشکی و جراحی

ü      مجموع کامل 57 عنوان مجله از مجلات Clinics of north America

ü      آموزش بیش از 350 تکنیک جراحی و 450 عنوان شرح عمل جراحی

ü      مقالات بالینی و شرح بیماری های مبتنی بر شواهد بیش از 750 بیماری

ü      دسترسی به بیش از 15000 راهنمای آموزش بیمار

ü      حدود 13000 ویدیو پزشکی

ü      حدود 5000000 تصویر پزشکی

ü      بیش از 4000 راهنمای عملی بالینی

ü      اطلاعات بیش از 2900 دارو که توسط شرکت  Gold standard فراهم شده و به روزرسانی می شود.

ü      20 میلیون خلاصه مقاله مدلاین که به صورت روزانه از کتابخانه ملی پزشکی به این مجموعه اضافه میگردد.

 

برای ورود به پایگاه اطلاعاتی کلینیکال کی باید  به سایت دانشگاه، لینک کتابخانه دیجیتال به آدرس diglib.umsu.ac.ir  و یا کتابخانه دانشگاه به آدرس  centlib.umsu.ac.ir  ، پایگاههای اطلاعاتی مراجعه فرمائید. صفحه پایگاه به صورت زیر نمایش داده خواهد شد.

 

 

برای استفاده بهتر از امکانات پایگاه مانند ذخیره نتایج و .... بهتر است از قسمت Register  در پایگاه عضو شوید.

اطلاعات مورد نیاز را برای انجام ثبت نام در پنجره باز شده وارد کنید .

 

 

بعد از انجام مراحل ثبت نام حالا بر روی گزینه  login در بالای صفحه کلیک کنید  username  و  password   خود را (هنگام ثبت نام  در سایت) وارد کنید.

دسترسی از راه دور Access Remote

 چنانچه خارج از محیط دانشگاه هستید جهت استفاده از این پایگاه تنها کافیست از قسمت بالای صفحه سمت راست روی آیکون نشان داده شده کلیک کرده و گزینه    Remote Access انتخاب کنید. با وارد کرد ایمیل دانشگاهی خود در پنجره باز شده (دقت کنید که تنها ایمیل دانشگاهی مورد تایید است )  لینک فعال سازی به ایمیل شما ارسال می گردد و با استفاده از آن می توانید به متن کامل مطالب این پایگاه دسترسی پیدا کنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

توضیح:  کاربران محترم که از سایت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به آدرس umsu.ac.ir  وارد پایگاه کلینیکال کی می شوید اگر بدون login  به جستجو بپردازید در صورت نیاز به دانلود چپتر های کتاب و کلیک بر روی آیکون  PDF

 از شما ایمیل آکادمیک خواسته خواهد شد یعنی برای دانلود فصول کتاب از کلینیکال کی داشتن ایمیل آکادمیک ضروری است.

 

جستجو

جستجو با استفاده از

زمانی‌که

کلمات یا عبارات کامل یا ناقص

می‌دانید درمورد چه چیزی جستجو کنید. مثلا   Cardiology

مخفف‌ها

شما مخفف را می‌دانید و نمی‌خواهید عبارت کامل را وارد کنید. برای مثال

وارد کردن CHF به جای congestive heart failure        

نام نویسنده

می‌دانید درمورد کدام نویسنده جستجو کنید.

نام کتاب یا ژورنال

می‌دانید درمورد کدام کتاب یا ژورنال جستجو کنید.

رفرنس مخفف ژورنال

اطلاعات ارجاعی یک ژورنال خاص را می‌دانید  

: Am J Cardiol. 2011 Dec1;108(11):1614-9

 

 

 

با وارد کردن واژه مورد نظر در کادر جستجو ، نتایج جستجو بازیابی  و نمایان می شوند .

در صورت درج اشتباه املای واژه ، سایت کلمه پیشنهاد شده ای را در زیر کادر جستجو نمایان می سازد که می توان برای جستجو بر روی آن کلیک و از آن استفاده کرد.

این سایت قابلیت جستجو با کلمه ، عبارت و مخفف دارد.

نحوه جستجوی کتاب در کلینیکال کی

بررسی کتاب‌ها

۱.  برای جستجو در میان کتاب‌ها از قسمت منو برروی گزینه‌ی Books کلیک کنید. تمامی کتاب‌های موجود در کلینیکال کی بر اساس ترتیب الفبایی را مشاهده خواهید کرد.

2.  برای محدود کردن لیست کتاب‌ها می‌توانید نام بخشی از آن یا تمام آن‌را وارد کنید. همچنین می‌توانید حوزه‌ی تخصص را هم محدود کنید.

۳. برروی عنوان یک کتاب کلیک کنید. فهرست مطالب در سمت چپ نشان داده خواهد شد.

۴. برروی نام یک بخش کلیک کنید.

۵. می‌توانید تمامی مطالب یک بخش را ببینید.

 

 

 

 

با وارد کردن موضوع کتاب و انتخاب Book  ، کتابهای مربوطه نمایش داده می شوند . به عنوان مثال با وارد کردن کلمه Dermatology  در کادر جستجو و انتخاب Book  ، کتابهایی باعنوان و سر فصل  Dermatologyنمایش داده خواهند شد.

 

 

 

با انتخاب یکی از نتایج بازیابی شده برای مثال گزینه اول ،

Flowchart: Process: تورق سریع در فصل مورد نظر کتاب را ممکن می سازد.

دانلود کامل کتاب در پایگاه کلینیکال کی امکان پذیر نیست اما فصلهای کتاب را می توان با انتخاب pdf  کنار عنوان کتاب  و داشتن ایمیل آکادمیک دانلود کرد.

در بعضی از کتابها امکان دانلود فصلهای کتاب غیر فعال است ولی میتوان کتاب را بصورت آنلاین مطالعه کرد و عکس های آن را نیز در کامپیوتر شخصی خود ذخیره نمود . برای اینکار روی عکس مورد نظر کلیک راست کرده و گزینه save picture as را انتخاب کنید.

 

نحوه جستجوی مقاله در سایت کلینیکال کی
با وارد کردن کلمه
Sepsis  در کادر جستجو و انتخاب Journals  ، مقالاتی با موضوع Sepsis  نمایش داده خواهد شد.  فول تکست مقالات با کلیک بر روی آیکن Pdf  قابل دانلود است.

برای اخص کردن مقاله می توان از
Filter  موجود در بالای مقالات بازیابی شده استفاده کرد:
 نوع مقاله را در قسمت
Source type  مشخص می کنیم:
       

مقالات دارای فول تکست ( Full text article): این مقالات را می توان در سایت مطالعه کرد یا متن کامل آن را با کلیک بر روی Pdf  دریافت و ذخیره و پرینت کرد.
 مقالات مدلاین (
Medline) : این مقالات بصورت چکیده در سایت هستند و برای دریافت متن کامل مقاله ، شما را آخر چکیده مقاله، در قسمت NLM citation ID به آدرس آن در سایت پاب مد ارجاع می دهند.

نوع مطالعه را در قسمت
Study type مشخص می کنیم:
Systematic review *       
Meta analysis *       
Randomized control trials *       
Narrative review *       


مقاله را می توان از نظر موضوعی اخص تر کرد. برای این منظور از Specialties استفاده می کنیم. با باز کردن لینک کشویی مزبور ، موضوعات اخص تر را می توان دید و از آنها برای جستجوی بهتر استفاده کرد.
و در نهایت ، مقالات بازیابی شده را در حیطه زمانی مشخص می توان جستجو کرد.



    با انتخاب مقاله مورد نظر و کلیک روی آن صفحه زیر باز می شود.

   CME آموزش مداوم پزشکی تنها برای کتاب ها، مقالات تمام متن و Consult First در دسترس است.

 

اگر مقالاتی که بازیابی می شوند دارای چکیده و فاقد فول تکست باشند برای دریافت فول تکست بر روی PMID  مقاله کلیک می کنیم تا به سایت پاب مد متصل شده و لینک دسترسی را دریافت کنیم. برای مثال

 

 

 

 

نحوه جستجوی اطلاعات دارویی در سایت کلینیکال کی

     وقتی بخواهیم اطلاعاتی در مورد داروی خاصی به دست آوریم و یا اینکه بدانیم برای یک بیماری چه دارویی مورد استفاده قرار می گیرد در کادر اصلی جستجو نام داروی مورد نظر را تایپ کرده و محتوا را بر روی Drug monographs قرار می دهیم. در مورد داروی Mometasone می خواهیم اطلاعاتی به دست آوریم.

 

 

تعداد 2 رکورد در مورد داروی مومتازون نشان داده می شود. بر روی هر کدام ار نتایج مورد نظر که کلیک کنیم اطلاعات دارو اعم از نحوه مصرف ، تداخلات ، عوارض و .... نمایش داده خواهند شد.

 

چنانچه به دنبال جستجوی دارو برای درمان بیماری خاصی هستیم نیز نام بیماری در کادر جستجو نوشته شده و محتوا بر روی Drug monographs  قرار می گیرد. بطور مثال بیماری Sepsis در کادر نوشته شده و جستجو می گردد.

 

 

تعداد نتایج 28 مورد است. با کلیک بر روی نتیجه مورد نظر ، اطلاعات دارویی آن نشان داده خواهد شد .

 

آموزش بیمار  Patient Education

اگر به دنبال مطلبی برای شناخت و درمان یک بیماری هستید این سایت اطلاعات مفیدی در اختیارتان می گذارد. نام بیماری را در کادر جستجو وارد کرده و محتوا را بر روی Patient Education  قرار دهید. بطور مثال سرطان سینه را مورد جستجو قرار می دهیم:

 

 

ا زدن کلید جستجو و انتخاب یکی از نتایج ، اطلاعات مفیدی در مورد اینکه آن بیماری چیست، نشانه ها ، درمان ها ، مراقبت ها و ... خواهید داشت.

 

 

 

 

نحوه جستجوی مولتی مدیا در سایت کلینیکال کی

جهت جستجوی تصاویر و ویدئوهای مورد نیاز، عنوان را بر روی مولتی مدیا قرار داده و کلمه مورد جستجو را در کادر جستجو تایپ کنید.

 

اگر مایل به دیدن تصاویر هستید تیک کنار ویدئو را بردارید تا فقط تصاویر نشان داده شوند و اگر ویدیوها را می خواهید ببینید تیک کنار تصاویر را بردارید تا فقط ویدئوها نشان داده شوند. کلینیکال کی لینکی برای دانلود ویدیوها نمی دهد ولی برای دسترسی های بعدی به شما اجازه ذخیره ویدئو در پروفایل خودتان را خواهد داد.

 

نمایش ویدیو در کلینیکال کی با کلیک کردن بر روی ویدیوی مورد نظر

 

 

برای درست کردن اسلاید می توان چند عکس را با زدن تیک در مربع کنار آنها انتخاب کرده و گزینه Add to Presentation  را از بالا بزنیم ( به این منظور ابتدا باید Login شوید)

اگر خواهان اطلاعاتی در مورد پروسه جراحی باشیم می توانیم از قسمت Procedures Consult  استفاده کنیم برای مثال در مورد جراحی سرطان پستان مطالبی می خواهیم بدست آوریم.

با انتخاب یکی از موارد اطلاعاتی شامل آمادگی های قبل جراحی ، تجهیزات مورد نیاز ، فیلم عمل جراحی ، عوارض ، تکنیک ها و غیره نشان داده خواهد شد.

 

گایدلاین ها

برای پیدا کردن راهنماهای بالینی از قسمت Guidelines  استفاده می کنیم. به عنوان مثال یک راهنما در مورد بیماری دیابت انتخاب می کنیم.

 

کارآزمایی بالینی      Clinical Trials

کارآزمایی بالینی یک مطالعه پزشکی به منظور ارزشیابی و مشاهده اثر یک مورد معین در سلامت فرد می باشد. ثبت کارآزمایی بالینی منجر به جلوگیری از انجام مطالعات تکراری می شود. برای جستجوی این موارد از قسمت Clinical Trials  استفاده کرده ، کلمه یا عبارت مورد جستجو را در کادر جستجو درج می کنیم (برای مثال دیابت)

 

 

برای دستیابی به اطلاعات مورد نظر بر روی نتایج بازیابی کلیک می کنیم: